Familie Lage licht

Over dit project

Op het Spuiplein in Breskens staat deze lichttoren genaamd “Nieuwe Sluis, Lage licht”

Een prachtig object in vele opzichten. Typerend voor Breskens, de zee en voor mij de start van het ontwerp, gekeken naar de vormgeving en materialen. Specifieke details vertaald naar een nieuw ontwerp voor een bureau, stoel en uiteraard een lichtbak. De meubels horen bij elkaar als een familie en vernoemd naar hun inspiratie lage licht. De vormgeving gebaseerd op de constructie van deze lichttoren en de lichtbak geeft de link naar de functie ervan. De lichtbak functioneert als whiteboard om snel je ideeën en of je notities op te schrijven.

Deze meubels kwamen tot stand uit de wens van de opdrachtgever:

Opdrachtgever: Ik werk veel vanuit thuis in Breskens met uitzicht op de Westerschelde. De verbondenheid hiermee zou ik graag terug willen zien in een nieuwe werkplek.